Пътуването във времето е възможно

Според Стивън Хокинг – един от най-големите физични теоретици на нашето време, пътуването във времето е напълно възможно. Това става ясно от статия, публикувана от британския вестник „Таймс”, посветена на сензационните изводи

2010-05-04 17:04:17
Пътуването във времето е възможно
Според Стивън Хокинг – един от най-големите физични теоретици на нашето време, пътуването във времето е напълно възможно.

Това става ясно от статия, публикувана от британския вестник „Таймс”, посветена на сензационните изводи от изследователска дейност на великия физик.

Според Хокинг връщането в миналото е невъзможно, но за пътуването в бъдещето не съществуват никакви теоретични препятствия.

За целта е нужно да бъде построен огромен космически кораб, който да има капацитета да побере такова количество гориво, което да осигурява ускоряване на пълна мощност в продължение на шест години. Целта е да се достигне 98% от скоростта на светлината. При развиването на такава скорост един ден на космическия кораб ще се равнява на една година на Земята.

При осъществяването на тази идея обаче, пътуването във времето ще бъде еднопосочно. Връщане обратно на планетата ни ще бъде възможно само ако резервоарът на този кораб побира двойно повече гориво и ако по някакъв начин апаратът може да промени посоката на движението си и се насочи обратно към Земята.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия